Sosiaalisen median sovelluksiin tai ympäristöihin tutustuminen

Sosiaalisen median sovelluksista itselläni käytössä on Facebook, Instagram ja Snapchat. Sanoisin, että näistä kolmesta eniten käytössä on Facebook ja Instagram. Facebookki on mielestäni hyvä alusta bongailla pinnalla olevia uutisia, ajankohtaisia aiheita, mainoksia uusista tuotteista ja vaikkapa työpaikkailmoituksia. Kuulun Facebookissa myös muutamiin ryhmiin ja käytän sitä myös välillä yhteydenpitoon.

Instagram on itselleni kuitenkin ehkä se mieleisin käytössäni oleva sovellus. Instagramiin pystyt lisäilemään kuvia ja videoita omaan profiiliisi ja seurata haluamiasi tilejä. Instagram on suuri vuorovaikutus sovellus, jossa pystyt kommentoimaan muiden käyttäjien julkaisuja ja halutessasi pystyt tägäämään heitä omiisi. Itse käytän instagramia kuvien julkaisuun ja seuraan siellä tilejä, joista saan inspiraatiota omaan elämääni. Tietosuojan kannalta, instagram on mielestäni turvallinen ja omia tietojaan ja näkyvyyttään pystyy halutessaan muokkaamaan aivan minimiin. Tämä mahdollisuus on myös Facebookissa.

Koen, että tulevaisuudessa sosiaalinen media ja sen käyttö tulee olemaan merkittävässä osassa tekemässäni työssä. Matkailualaa opiskellessani, pääpaino on ollut vahvasti markkinoinnissa ja sen tarjoamat työmahdollisuudet kiinnostavat todella paljon. Toisena kiinnostuksen kohteena  minulla on tapahtumatuotanto ja haluaisinkin tulevaisuudessa yhdistää tuon markkinointiin. Sosiaalinen media on luonnollisesti nykypäivänä merkittävä osa markkinointia, joten esimerkiksi Instagram olisi hyvä työväline haaveilemassani työpaikassa.

Hieman tuntemattomampi sovellus itselleni on Twitter, vaikka jonkun koulutehtävän osalta sitä on tullutkin käytettyä, mutta vain pintapuolisesti. Twitteriä voi käyttää niin yksityiselämässä kuin työelämässä. Twitteriin luodaan käyttäjä ja voit seurata itseäsi kiinnostavia aiheita, uutisia ja keskusteluja. Twitterin avulla monet ottavatkin rohkeasti kantaa esimerkiksi yhteiskunnallisiin asioihin ja herättelevät tällä tavoin keskustelua. Vaikka en itse Twitteriä käytä, niin tiedän silti, että se on aktiivisesti käytössä monilla ihmisillä ja siellä usein nousee esille ajankohtaiset uutiset ehkäpä muita sovelluksia nopeammin ja sitä kautta tieto leviää ihmisten tietoisuuteen.